Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/site/includes/menu.inc).

Digital Signace

XSilver-IT Digital Signace WallU heeft ze vast wel eens gezien; de beeldschermen in winkels, horeca, ziekenhuizen etc. Tot voor kort was deze toepassing uitsluitend weggelegd voor de wat grotere bedrijven. Sinds enige tijd is dit echter ook voor het MKB met 1-3 schermen beschikbaar.

Waar bij de traditionele manier van communicatie (print, billboards, tv etc) een behoorlijke verspilling optreedt, bereikt u met Narrowcating of Digital Signage  gericht uw doelgroep. U kunt uw doelgroep informeren en inspireren, u kunt ze wijzen op een aanbieding, uw imago versterken… Kortom, U bepaalt zelf wat u ermee wilt bereiken.

Voor iedereen die op een slimme, effectieve en aantrekkelijke wijze wil communiceren met (potentiële) klanten, leveranciers of andere contacten.

U kunt uw klanten de nieuwste trends, suggesties (denk bijvoorbeeld aan recepten of andere mogelijkheden met producten uit uw assortiment), nieuwtjes etc. tonen.

U kunt informatie verstrekken van producten, mogelijkheden met uw producten en/of diensten, prijs, de merken die u voert, evenementen etc. tonen. Alles wat u kwijt wilt over uw bedrijf, wat u doet of eventuele andere zaken kunnen op geavanceerde wijze en buitengewoon aantrekkelijk visueel worden gemaakt.

U bent in staat om aanbiedingen te communiceren op de juiste plaats, op het juiste tijdstip. Want inmiddels is iedereen er wel van overtuigd dat de aankoopbeslissing voor meer dan 80% wordt bepaald op de plaats van aankoop. Uiteraard kunt u een nieuw merk in uw assortiment extra onder de aandacht brengen of een evenement op een aantrekkelijke manier promoten. Diverse case studies tonen aan dat Digital Signace uw omzet kan vergroten.
Digital Signage  stelt u dus in staat u te profileren op een unieke en onderscheidende manier. Door het uitzenden van bijvoorbeeld korte reclamefilmpjes, sfeerbeelden, trends, door u geselecteerde clips creëert u een eigen sfeer en eigen imago, afgestemd op uw bedrijf. U heeft als het ware uw eigen TV-zender.
 
Een Digital Signace configuratie bestaat uit één of meerdere players, één of meerdere beeldschermen en software om de inhoud (de content) van de uitzendingen te bewerken. Daarnaast is vaak een ADSL verbinding een vereiste.
Een player dient bij voorkeur klein en compact te zijn zodat deze goed weggewerkt kan worden. Er zijn verschillende soorten players variërend van een (mini)-pc tot een USB-achtige stick. De players zijn onder andere voorzien van een (draadloze) netwerkinterface en een HDMI uitgang.
HDMI brengt een ongecomprimeerde digitale RGB-verbinding tot stand tussen de bron en het beeldscherm. Doordat het signaal niet naar analoog behoeft te worden geconverteerd, behoudt het beeld zijn kwaliteit. Het signaal wordt daardoor niet afgezwakt en het beeld blijft helder en trillingsvrij. HDMI stemt met het bronapparaat de beste uitvoerresolutie af. De player maakt contact met een cloud-server waarop u al uw persoonlijke content plaatst. Het is mogelijk om play-lists samen te stellen die op een vast ingesteld tijdstip worden afgespeeld. De software om de content te bewerken kan worden geïnstalleerd op elke willekeurige Windows Pc, Mac of Android. U kunt dan content overal en altijd bewerken. Players en schermen kunnen op allerlei verschillende lokaties staan; zo kunt u vanaf uw Pc de content bewerken voor schermen in Groningen en Maastricht. 

Omdat onze economie nooit stilstaat, dienen signage beeldschermen ontworpen te zijn voor continu gebruik. Dit stelt hoge eisen aan de beeldscherm componenten zodat deze vierentwintig uur per dag kunnen draaien.

Stilstaande beelden die lang op een beeldscherm worden weergegeven, veroorzaken mogelijk een soort van "spookeffect"; in de volksmond is dit meer bekend  als "inbranden" van het LCD-scherm. Hoewel het inbranden van LCD-schermen vaak niet permanent is, kunt u het beter voorkomen, vooral op plaatsen waar inhoud 24 uur per dag, 7 dagen per week wordt weergegeven.

 

UPP! concept ontwikkeldPhilipsDe afbeeldingen, fimpjes en teksten (content) en de playlists staan op een server in de cloud. Hiervoor dient een abonnement bij een Signace provider te worden afgesloten. Met een Windows Pc, een tablet of een Android telefoon kunt u op elk gewenst tijdstip inloggen op deze server en de content of de playlists volledig naar eigen wens aanpassen.

 

Digital Signace is een combinatie van software en hardware. Maar met deze combinatie is succes nog niet verzekerd. Het belangrijkste is de boodschap. Deze moet goed leesbaar zijn en op een dynamische wijze worden gepresenteerd.